PP Timing
käyttää maantiekilpailuissa Race Resultin aktiivitranspondereita. Puhekielessä puhuaan tunnistimista ja chipeistä. Maantiepyöräilyn kilpailuohjeissa käytetään "chippi"-nimitystä.


Chipin toimintaperiaate 


Maaliviivalle on asennettu luuppilanka. Maaliviivan ylittävään chippiin tallentuu ylityksen ajankohta. Heti ylityksen jälkeen chippi lähettää oman tunnisteensa ja ylityksen kellonajan luuppilangan päässä olevalle laitteelle. 


Chipin kiinnitys


Kilpailuohjeessa mainitaan chipin kiinnityspaikka. Chippi kiinnitetään etuhaarukan puolivälin alapuolelle. Kiinnitetäänkö chippi vasemmalle vai oikealle puolelle riippuu siitä, kummalla puolella tulosuuntaa maalilaitteisto sijaitsee. Yleensä chippi kiinnitetään oikealle puolelle.


Chippi kiinnitetään nippusiteillä haarukkaputken ulkosivulle. Koska haarukkaputken muoto voi olla alaspäin oheneva, voidaan kiinnitystä varmistaa teipillä. Kiinnittäessä tulee huomioida, että chippi ei saa vahingoittua (esim. vääntyä tai naarmuuntua). 


Kiinnityskorkeus

Lukutarkkuus on sitä suurempi mitä kapeampi on luupin leveys ja mitä matalampi on luupin antenniteho. Tämä tarkoittaa että kiinnityskorkeus tulisi olla suhteellisen matala. Esim. ohjaustankoon kiinnitetty chippi ei välttämättä tule luetuksi. Etuhaarukan puoliväli tai sen alla on sopiva kiinnityskorkeus.


Vasen vai oikea?

Kiinnityspuolella on kaksi merkitystä. Ensinnäkin luuppilangan ylittäneen chipin ja maalilaitteiston vastaanottimen välillä ei saa olla kiinteää, pitkäkestoista "näköestettä". Toinen seikka on maalikameran käyttö. Maalikameran kuvasta voidaan tarkastella, onko pyörässä chippi paikallaan. 


Chippien nouto ja palautus


Chipit jaetaan (kaudella 2024) kilpailutoimistossa numerolappujen yhteydessä. Chipit palautetaan heti kilpailun jälkeen joko maalipaikalla tai kilpailutoimistossa ("sininen laatikko"). Maalipaikalle järjestetään työkalut irroitusta varten. 

Huom. jos kilpailija osallistuu saman viikonvaihteen aikana useampaan lähtöön niin chippi palautetaan vasta viimeisen kilpailun jälkeen. Keskeytettäessä chippi tulee palauttaa heti. Jos kilpailun aikana joudutaan vaihtamaan pyörää, niin mahdollisuuksien mukaan chippi olisi hyvä saada kilpailijan mukaan (esim. ajopaidan taskuun).  


Kilpailijan vastuu

Chipit ovat PP Timing:n omaisuutta. Riippumatta siitä, kuka chipin hakee tai palauttaa, niin kilpailija vastaa henkilökohtaisesti palauttamattomasta tai vahingoittuneesta chipistä. Näissä tapauksissa kilpailijalta veloitetaan 100 euron korvaus.