Tunturiajojen reitti 

Tunturiajojen reitti noudattaa pääosin vuoden 2018 reittiä. Rukan kylästä ajetaan kohti Pirunkirkon juurella olevaa liikenneympyrää. Ympyrän aikulun kautta ajetaan alas Rukantiutan suuntaan. Alakylän kierroksen jälkeen kivutaan Plantinginharjun päälle ja Pirunkirkon parkkipaikalle ja sieltä jatketaan kirpeää nousua aina Rukan huipulle. Huipulla sijaitsee huoltopiste, jossa voi hieman huokaista ja nauttia energiaa. Huipulta lasketaan vauhdikkaita polkuja ja reittejä pitkin Rukan ympärysreitille, josta päästään upealle Valkeisenvaaran osuudelle. Ennen osuutta on toinen huoltopiste. Valkeisenvaaran polku on noin 6 kilometriä ja sen jälkeen voi jälleen pysähtyä huollettavaksi. Kolmoshuollosta on vauhdikas lasku Rukan stadionille, josta vielä kierroksen lopuksi päästään kiipeämään mäkeä ylös ennen Rukan kylässä sijaisevaa maalia.  

Reitin pituus on noin 20 kilometriä ja nousumetrejä reilut 500 metriä per kierros. Reitti on merkitty opaskyltein ja merkintänauhoilla. Reitillä on kolme huoltopistettä, joista yksi yhdistetty; Rukan mastolla (huolto1), Valkeisenvaaran liittymässä (huolto2 ja 3) sekä lähtö/maalialueella (huolto4). 

Ruka on suunnitellut uusia maastopyöräreittejä, joiden rakentaminen voi käynnistyä kesän 2019 aikana. Tässä vaiheessa mahdolliset uudet reitit vaikuttaisivat Vuosselin puolella tunturin päältä alaslaskeviin reitin osiin. Seuraamme tilannetta ja tiedotamme mahdollisista muutoksista. Pidätämme oikeuden muutoksiin tapahtuman alkuun asti. 

Suurenna reittikartta >>> 

Lasten (alle 7v.) oma tapahtuma, Taaperot Tunturiajot, ajetaan Rukan kylässä Kaltiolampea rantareitillä.  Rukan kävelykylä Tunturiajojen tapahtumakeskuksena

Rukan Tunturiajojen kaikki toiminnot on keskitetty Rukan kävelykylään ja stadionille. Sieltä löytyvät kilpailutoimisto, maali- ja lähtöalue, lounas, saunat, pyörien pesupaikka ja palkintojenjako. Tarkemmat tiedot päivitetään osallistujan ohjeisiin. 

Suurenna opastuskartta >>>