Tunturiajojen reitti 

Tunturiajojen reitti noudattaa pääosin vuoden 2017 reittiä. Rukan kylästä ajetaan kohti Pirunkirkon juurella olevaa liikenneympyrää. Ympyrän aikulun kautta ajetaan alas Rukantiutan suuntaan. Alakylän kierroksen jälkeen kivutaan Plantinginharjun päälle ja Pirunkirkon parkkipaikalle ja sieltä jatketaan kirpeää nousua aina Rukan huipulle. Huipulla sijaitsee huoltopiste, jossa voi hieman huokaista ja nauttia energiaa. Huipulta lasketaan vauhdikkaita polkuja ja reittejä pitkin Rukan ympärysreitille, josta päästään upealle Valkeisenvaaran osuudelle. Ennen osuutta on toinen huoltopiste. Valkeisenvaaran polku on noin 6 kilometriä ja sen jälkeen voi jälleen pysähtyä huollettavaksi. Kolmoshuollosta on vauhdikas lasku Rukan stadionille, josta vielä kierroksen lopuksi päästään kiipeämään mäkeä ylös ennen Rukan kylässä sijaisevaa maalia.  

Reitin pituus on noin 20 kilometriä ja nousumetrejä reilut 500 metriä per kierros. Reitti on merkitty opaskyltein ja merkintänauhoilla. Reitillä on kolme huoltopistettä, joista yksi yhdistetty; Rukan mastolla (huolto1), Valkeisenvaaran liittymässä (huolto2 ja 3) sekä lähtö/maalialueella (huolto4). 

Lisäys 30.8.2018: Reittiin on tehty muutoksia gondolihissityömaan vuoksi. Saaruan ja Pessarin rinteet kierretään alakautta. Ohessa uusi reittikartta, jossa korvattu reitin osa on merkitty punaisella katkoviivalla. Korvaava reitti kulkee tunturialueen huoltoteitä pitkin. Vaikka huoltoteillä on hyvä näkyvyys, on jokaisen osallistujan syytä noudattaa varovaisuutta alueella mahdollisesti liikkuvien työkoneiden vuoksi.  

Suurenna reittikartta >>> 

Lasten (alle 7v.) oma tapahtuma, Taaperot Tunturiajot, ajetaan Rukan kylässä Kaltiolampea rantareitillä.  Rukan kävelykylä Tunturiajojen tapahtumakeskuksena

Rukan Tunturiajojen kaikki toiminnot on keskitetty Rukan kävelykylään ja stadionille. Sieltä löytyvät kilpailutoimisto, maali- ja lähtöalue, lounas, saunat, pyörien pesupaikka ja palkintojenjako. Tarkemmat tiedot päivitetään osallistujan ohjeisiin. 

Suurenna opastuskartta >>>